Το άρωμα της δόξας

Ο αθλητής

Γεννήθηκα σε μία μικροαστική οικογένεια που πάλευε μέρα-νύχτα να επιβιώσει, τόσο ως οντότητα όσο και ως ιδέα. Από μικρός χάζευα τη λάμψη των αστέρων του αθλήματος. Το γυμνασμένο κορμί, την όμορφη σύντροφο, το ακριβό αυτοκίνητο, την απέραντη βίλλα. Παρατηρούσα, ότι όσο πιο ικανός ήταν ο αστέρας, τόσο πιο κοντά στο όνειρο. Καθώς μεγάλωνα έβλεπα τους δασκάλους μου να μην έχουν αναγνώριση, τους ιερωμένους να χλευάζονται, τους συγγραφείς και τους ποιητές να χάνονται πίσω από πάλκο με αρκούδες και με ντέφι. Άρχισα να καταλαβαίνω την ωμή φύση του πράγματος… σκοπός της τέχνης και του αθλητισμού είναι να φέρουν τον άνθρωπο ένα βήμα πιο κοντά στο ζώο, από το οποίο με τόσο θράσος δογματικά διαχωρίστηκε. Σε κάθε μου κίνηση με την αθλητική μου περιβολή, ένιωθα όχι το δικό μου σώμα….μα το σώμα του Αστέρα μου που με καθοδηγούσε κι εγώ κάλπαζα προς τη δόξα.

Τρεις μάγοι συνόδευαν το Αστέρα μου και τον ερμήνευαν, τον καθοδηγούσαν, του έδιναν νόημα ύπαρξης. Ο μάνατζερ, ο γιατρός και ο σπόνσορας. Ήρθαν από μακρινά μέρη, μόλις είδαν τον αστέρα να ανατέλλει…ή μάλλον πριν τον δουν. Υπήρχε η προφητεία: «τούτο το μέρος θα χρειαστεί μία νέα ιδέα, ένα νέο είδωλο». Πιστοί στην προφητεία της ανώτερης δύναμης, έφτασαν έξω από τη φαβέλα που γεννήθηκε και έψαξαν το βρέφος με το θείο χάρισμα. Οι μάγοι ήταν αχώριστοι, καθώς η πανάρχαια δύναμη που τους ένωνε ήταν τριαδικής φύσεως : κοινωνιολογία, φυσιολογία και οικονομολογία ενώνονταν σε μία τελετή παραγωγής του Ανταγωνιστικού Πνεύματος, που είχε τις πηγές στα βάθη της αιωνιότητας.

Το βρέφος επέζησε από τη μήνη του Βασιλιά της φαβέλας, ο οποίος όταν πληροφορήθηκε ότι ένα βρέφος θα δώσει ελπίδα και όνειρα στους συνανθρώπους του, πλημμύρισε όλο το μέρος με ναρκωτικά και όπλα, ώστε να μη γλιτώσει κανείς. Οι μάγοι οδήγησαν το Χαρισματικό Βρέφος μακριά, και επιδόθηκαν στην εκπαίδευσή του, ώστε να αποκοπεί από τα εγκόσμια πάθη και να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη του Χαρίσματος. Η σημαντικότερη αρχή που διδάχθηκε ήταν ότι το Ανταγωνιστικό Πνεύμα ήταν υπεράνω όλων και έπρεπε να διαδοθεί με κάθε κόστος, ακόμα και με την ίδια τη ζωή.

Υπό την καθοδήγηση των τριών μάγων το βρέφος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μικρό πλήθος της επαρχίας. Η ικανότητές του συνεπήραν το πλήθος το οποίο άρχισε να σιγομουρμουρίζει το όνομά του …»ο μικρός θεός». Ο μάνατζερ είχε τη δύναμη να κατευθύνει τα μυαλά των θεατών και να δυναμώνει τις ιαχές του πλήθους. Ο γιατρός κρατούσε την ανθρώπινη υπόσταση του ‘μικρού θεού’ σε υψηλά επίπεδα με γύμναση, διατροφή, ψυχολογική υποστήριξη και μαγικά φίλτρα. Ο σπόνσορας παρείχε όλα τα απαραίτητα μέσα για τη συνολική λειτουργία, ως καύσιμη ύλη στον κινητήρα παραγωγής του Ανταγωνιστικού Πνεύματος. Ο Αστέρας έφεγγε όλο και δυνατότερα επάνω από το κεφάλι του ‘μικρού θεού’. Το πλήθος πετάγονταν ανά τακτά διαστήματα, λες ήταν μία μάζα που την διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα, και σαν τεράστιο παλιρροϊκό κύμα έβγαζε μία σχεδόν βουβή βοή: «ο Αστέρας επάνω από το κεφάλι του, αυτός καθοδηγεί το ‘μικρό θεό’ «.

Με τον καιρό, οι πιστοί πολλαπλασιάστηκαν. Το ίδιο και οι εχθροί. Φίλοι και εχθροί όχι του ‘μικρού θεού’, αλλά της θρησκείας που εκείνος αντιπροσώπευε. Άλλοι πίστευαν ότι ήρθε να φέρει νέα πνοή στην θρησκεία της Ερυθραίας και άλλοι ότι ήρθε απλά να πολεμήσει το καθεστώς της Μεσοτριφυλλίας. Οι υπόλοιπες θρησκείες διατηρούσαν μία πιο ουδέτερη στάση, με σημαντικότερες εκείνη της Χανουμαίας και εκείνη των Τουμπορύγχων. Τον ‘μικρό θεό’ ακολουθούσαν σε κάθε του εμφάνιση 11 κύριοι ακόλουθοι και ένας ακόμη πιο πιστός από τους άλλους ‘ο προπονητής’. Από αυτούς οι περισσότεροι δεν είχαν ασχοληθεί πολύ με τα γράμματα κι έτσι ο κύριος ρόλος έπεφτε στον ‘προπονητή’ να καταγράφει ως πρεσβύτερος τα κατορθώματα του ‘μικρού θεού’.

Πέρασαν τα χρόνια και το χαρισματικό παιδί έγινε άντρας, μέχρι που έφτασε στην ηλικία των 33 ετών. Οι τρεις μάγοι αποφάνθηκαν πως το Ανταγωνιστικό Πνεύμα απαιτεί περισσότερα από εκείνα που μπορεί να προσφέρει ο χαρισματικός άντρας. Το πλήθος πλέον συνήθισε στην τέρψη του θεάματος και απαιτούσε ανανέωση. Ο βασικότερος ρόλος στην ιστορία αυτή πέφτει στα χέρια του πιο γνωστικού και πιστού ακόλουθου…του ‘προπονητή’. Στο τελευταίο δείπνο της ομάδας των 12, ο χαρισματικός μας άντρας αναγνωρίζει στα μάτια του ‘προπονητή’ την προδοσία. Πρόκειται για μία άνωθεν εντολή για ανανέωση του Ανταγωνιστικού Πνεύματος. Σηκώνει το ποτήρι και του λέει ‘σήμερα θα με προδώσεις’. Ακολουθεί ένας διάλογος με απανωτές αμφισβητήσεις από την πλευρά του προπονητή.

Το πρωινό που φτάνει, έρχονται φωτορεπόρτερς και συλλαμβάνουν σε φιλμ τον Χαρισματικό για να τον οδηγήσουν στο Βασιλιά Τύπο. Ο Τύπος ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος, υπό της διαταγές του Χρήματος Καίσαρα. Δεν ήθελε μπλεξίματα με θρησκείες που ο ίδιος δε γνώριζε, παρά μόνο από φήμες μεταξύ των πιστών του βασιλείου του. Έτσι, αποφάσισε να παραδώσει στην κοινή γνώμη την τιμωρία ενός από τους δύο παρανομούντων της θρησκείας, που υπέπεσαν σε τρομερό σφάλμα και οδηγήθηκαν σε αυτόν. Έπειτα από σύντομη διαδικασία δια βοής ψήφου, αποφασίστηκε η ατιμωτική ποινή της συνειδησιακής ‘σταυρώσεως’ του Χαρισματικού. Όλοι παρακολούθησαν την πορεία του προς το Όρος του Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς κουβαλούσε το βαρύ φορτίο των αποσκευών. Έπειτα από ύβρις, βωμολοχίες και φτυσίματα, ο Χαρισματικός έσβησε στη συνείδηση όλων και απαγορεύτηκε η δημόσια αναφορά του ονόματός του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κατά τη ‘συνειδησιακή’ σταύρωση, δύο βαρυποινίτες που υπέπεσαν σε παρόμοια αδικήματα, παραδέχτηκαν ότι εκείνος ήταν ο ‘μικρός θεός’ στα μάτια τους.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το όνομά του ακούστηκε σε τόπους μακρινούς και αφιλόξενους. Οι 11 ακόλουθοι ανέλαβαν αμέσως δράση να διδάξουν σε όλους το θέλημά του, την προώθηση του Ανταγωνιστικού Πνεύματος υπό την καθοδήγηση των τριών μάγων και τις ευχές του Βασιλιά Τύπου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: